Hämtar information

Skydda din BMW med MärkDNA

MärkDNA är en effektiv metod för att förebygga inbrott och stöld. Det är ett biologiskt framställt DNA som du enkelt applicerar på allt som kan vara stöldbegärligt, till exempel bilen och utrustning i bilen, som ratt, krockkudde, navigationsutrustning och xenonljus. Märkningen syns inte för blotta ögat och den skadar inte din utrustning.​​​​​

SmartDNA-BMW

Utöka stöldskyddet hos din BMW återförsäljare

Just nu kan du som har en BMW Originalförsäkring köpa säkerhetspaketet We Care med både BMW Original Larm och DNA-märkning, för bara 2.995 kr. (ord. pris 7 995 kr). Priset gäller inkl. moms och montering. Erbjudandet gäller t.o.m. 31 december 2018.

auktoriserade återförsäljare av BMW

Visa tydligt att bilen är märkt

Det är viktigt att synliggöra att bilen och värdesakerna är märkta, med dekaler och skyltar. Skulle du ändå råka ut för ett inbrott eller stöld har polisen möjlighet att spåra stöldgods som hittas. Märkningen syns inte och den skadar inte din utrustning. Visa tydligt med dekaler att bilen är märkt.

Så här skyddar du din BMW från stöld

  • Parkera alltid bilen på en upplyst plats eller i garage över natten. Har du grind till uppfarten, se till att den är stängd.
  • Om din bil inte har larm är det klokt att eftermontera ett larm hos din BMW återförsäljare.
  • Märk bilen och stöldbegärlig utrustning med märkDNA. Stöldbegärlig utrustning är t.ex ratt, navigator och xenonljus.
  • Skydda dina bilnycklar genom att förvara dem säkert. Lägg dem inte alldeles intill ytterdörren.
  • Lämna inte datorer, mobiltelefoner och andra värdesaker i bilen. Tänk på att en tom väska kan locka en tillfällig tjuv till inbrott.

Läs mer om hur du skyddar dig mot bilinbrott hos polisen.se

Se inslag på tv4 nyheterna om stölder