Hämtar information

Bilstöld och inbrott i bilen

Bilstölderna har ökat de senaste åren och utrustningen i din BMW är eftertraktad. Tillsammans med BMW och Larmtjänst har vi sammanställt en checklista med tips på hur du gör det svårare för tjuven att ta sig in i din bil.

Positioneringssystem, spårsändare eller GPS tracker?

Positioneringssystem kallas ibland också spårsändare eller GPS tracker men oavsett vad man kallar det för så hjälper positioneringssystemet larmtjänst och polisen att spåra bilen och se vart bilen befinner sig, det innebär att det är större möjlighet att du kan få tillbaka din bil snabbt.

Om du har en BMW X5, X6 eller om din BMW har ett marknadsvärde över 1,5 miljoner kronor ska den vara utrustad med godkänt positioneringssystem med larmcentralkoppling för att försäkringen ska gälla fullt ut vid stöld. Är du osäker på om din bil har det installerat bör du kontakta din återförsäljare.

Så skyddar du din BMW från stöld

BMW parkerad utanför en bostad
  • Parkera på en säker plats, allra helst i ett låst garage. Saknar du garage men har uppfart med grind – håll grinden stängd. Parkerar du på gatan – låt bilen stå så öppet och upplyst som möjligt.
  • Kontrollera alltid att bilen är ordentligt låst innan du lämnar den. Med en störsändare kan biltjuven slå ut bilnyckelns låsfunktion. Läs mer om störsändare på polisen.se.
  • Skydda dina bilnycklar genom att förvara dem säkert. Använd gärna ett signalskyddande nyckelfodral. Vill du förvara dem snyggt och säkert även i hemmet kan du köpa en Klong Gömma. Dessa produkter förhindrar att signalen från din bilnyckel kapas av brottslingar.
  • Om din bil inte har larm är det klokt att eftermontera ett larm hos din BMW återförsäljare. Det är också bra att använda en godkänd rattkrycka för att försvåra stöld av ratt och airbag.
  • Förhindra stöld av BMW aluminiumfälgar genom att använda fälglås.
  • Märk bilen och stöldbegärlig utrustning med märkDNA. Stöldbegärlig utrustning är till exempel ratt, navigator och xenonljus.
  • Lämna aldrig datorer, löstagbar GPS, parkeringspengar, mobiltelefoner och andra värdesaker i bilen. Tänk på att en tom väska kan locka en tillfällig tjuv till inbrott.
  • Ta initiativ till Grannsamverkan där du bor. Ett sådant initiativ för att minska vardagsbrottsligheten stöds av den lokala polisen. Läs mer på samverkanmotbrott.se.

Försäkring för olyckshändelserna inne i bilen

Det är lätt hänt att målarburken välter och rinner ut i bagaget eller att kaffet slinker ur handen och rinner ner i instrumentpanelen. Även om man är försiktig kan olyckan inträffa. Tur att det går att försäkra sig. Med Drulle (allrisk för bil) får du bland annat ersättning för oförutsedda olyckshändelser inne i bilen och om bilnyckeln skadas eller blir stulen.

Läs mer om Drulle (allrisk för bil).

BMW Originalförsäkring - Ett samarbete mellan BMW Financial Services och If Skadeförsäkring AB, där If är försäkringsgivare.