Hämtar information

Tips för att undvika skador

Oavsett hur noggrann man är så kan du och din bil kan råka ut för en skada. Det finns enkla, självklara saker som man kanske inte alltid tänker på, men som gör att trafikolycka, stöld eller inbrott kan undvikas.

Parkera smart och töm bilen själv

Tänk på hur du parkerar bilen. Om du parkerar bilen synligt, gärna under en gatlykta eller på en trafikerad gata, är det svårare för tjuven att få tillfälle till inbrott eller stöld. I parkeringshus, på flygplatser och på färjeterminaler förekommer mycket stölder. Där är det extra viktigt att inte lämna kvar något i bilen – töm bilen själv, innan tjuven gör det. 

Var försiktig med bilnycklarna

Märk dina bilnycklar på ett anonymt sätt som inte avslöjar vilken bil de tillhör, om de skulle hamna i orätta händer. Kontrollera alltid att bilen är ordentligt låst innan du lämnar den och förvara aldrig bilnycklarna i, eller i närheten av bilen. Med en störsändare kan biltjuven slå ut bilnyckelns låsfunktion.

Godkänt larm – lägre självrisk

Bilar som är utrustade med ett godkänt larm utsätts inte lika ofta för inbrott som bilar utan larm. Har du ett godkänt larm får du sänkt självrisk vid inbrott.
Se vilken självrisk som gäller för din bil.

Använd fälglås

Stöld av aluminiumfälgar är ett växande problem som drabbar både plånboken och din BMW. Förhindra stöld av fälgar genom att använda fälglås. Låsmodulen täcker alla fälgens bultar och kan motstå dragkrafter på över 2,3 ton.

Utrusta bilen rätt

Om du utrusta bilen rätt kan du känna dig lugn och säker på vägen. Vi rekommenderar att du har följande saker i bilen:

  • Handbrandsläckare med 2 kg pulver
  • Ficklampa
  • Reflexväst
  • Första hjälpen-väska
  • Ett markeringsband för att märka ut olycksplatsen vid viltolycka

Du får rabatt

Tack vare samarbetet med If kan vi erbjuda dig som har en BMW Originalförsäkring rabatt i Ifs Säkerhetsbutik. Se alla säkerhetsprodukter för bil i butiken

Byt däck i tid

Perioden den 1 december–31 mars måste du ha vinterdäck enligt lag. Om du råkar ut för en halkolycka före den 1 december får du full ersättning från försäkringen även om du hade sommardäck vid olyckstillfället. Råkar du däremot ut för en halkolycka med sommardäck efter den 1 december får du betala 5 000 kr mer i självrisk, enligt försäkringsvillkoren.

När du har barn i bilen

Det räcker med en häftig inbromsning eller en krock i 40 km i timmen för att barn ska skadas i bilen. Därför behöver de sitta säkert under bilfärden. Läs mer om barn i bil.

Feltankning

Om du råkat tanka fel bränsle i bilen finns det risk för stora skador på bilen. Det vill vi, precis som du, helst undvika. Läs våra råd om vad du ska tänka på vid feltankning