Hämtar information

Säkra sommardäck

Bilens sommardäck är lika viktiga som vinterdäcken men på sommaren finns andra risker och faror. Om sommardäcken är slitna klarar dem inte pressa undan vattenmassor och risken för vattenplaning ökar drastiskt.

Sommarväg med gröna ängar på båda sidorna av vägen

Kortare bromssträcka

Om du kör med vinterdäck på sommarvägarna blir bromssträckan ca 15 % längre. För kortast bromssträcka på sommaren rekommenderas sommardäck med 3 mm mönsterdjup. Minsta tillåtna mönsterdjup på sommardäck är 1,6 mm. Använd sommardäck på sommaren för bästa väggrepp. Dessutom blir det dyrt då vinterdäck slits 20 procent snabbare än sommardäck.

Minska risken för vattenplaning

Ett större mönsterdjup minskar risken för vattenplaning det gör att vattnet trycks undan och minskar risken för vattenplaning. Om du har ett lågt däcktryck ökar också risken för vattenplaning, ta reda på vilket däcktryck som är rekommenderat för dina däck. Vinterdäck på sommarvägar är betydligt instabilare än sommardäck, de flesta klarar inte en klassisk undanmanöver med vinterdäck utan att få okontrollerad sladd.

Sommardäck på sommaren

Och vinterdäck på vintern, läs mer om reglerna:
Vinterdäck hos Transportstyrelsen

Har du fått ett stenskott?

Med ett stenskottsplåster kan du hålla dina kostnader nere, nu kan du hämta stenskottsplåster gratis hos din auktoriserade återförsäljare av BMW. Ett stenskottsplåster förhindrar att skadan förvärras och håller smuts borta från skadan och sedan ökar möjligheten att att laga rutan istället för att byta ut den.

BMW Originalförsäkring - Ett samarbete mellan BMW Financial Services och If Skadeförsäkring AB, där If är försäkringsgivare.